Lokale Omroep Echt - Susteren

Koningsschieten Schutterij St. Christina stank stief Sjaelberg

Op 1 april zullen de leden van Sjötterie Sint Christina stank Stief Sjaelberg onderling wedijveren wie zich Schutterskoning 2017 mag noemen.

schutterij christina
Foto; Schutterij Christina

1 April 2017, dit is geen grap, is het weer zo ver. Op deze belangrijke dag zullen de leden van de schutterij onderling wedijveren wie zich Schutterskoning 2017 mag noemen. De tot op het bot gemotiveerde leden treffen zich om precies 15.30 uur in café ’t Hingen.

Voorafgaand vindt de jaarvergadering plaats waar ongetwijfeld volop gesproken zal worden over de voortgang inzake de inzetbaarheid van het kanon Christientje.

Is het de huidige koning Jos Slabbers die, als hij wederom koning wordt, een afspraak moet maken bij de fysiotherapeut? Het wederom dragen van het zware koningszilver veroorzaakt namelijk nekklachten. Of gaat een andere schutter er met de buit vandoor? Is het in dit geval een tot op het bot gemotiveerde Harry Golsteijn of is het Theo Boonen die als lachende derde met de vogel gaat strijken?

De vogel begint als een trotse pauw maar zal ongetwijfeld na de vele verpletterende schoten eindigen als openhaard hout. Diverse leden hebben aangekondigd dat ze een persoonlijk coach mee zullen nemen en een aanhangwagentje om het hout mee te vervoeren naar moeder de vrouw als aandenken aan deze dag.

Beschemheer Jelle de Jonge zal de nieuwe Koning installeren. Na de ceremonie zal traditiegetrouw de voorzitter van Wilhelmina, Paul Vergoossen, de ‘verslagen’ leden van St. Christina trakteren op een lekker glas erewijn. Dit uiteraard als eerbetoon aan de nieuwe koning.