Lokale Omroep Echt - Susteren

Koninklijke onderscheiding voor Koos Jans uit Sint Joost

Zaterdagavond heeft locoburgemeester Dijcks een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Koos Jans uit Sint Joost. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De uitreiking vond plaats tijdens het jaarlijkse Caeciliafeest van Mannenkoor De Wiejerdzangers in ’t Patronaat in Sint Joost. Jans is in zijn beroepsmatige leven werkzaam bij de gemeente Maastricht. In zijn vrije tijd verricht hij al vele jaren vrijwilligerswerk. Zo is hij al 25 jaar voorzitter van mannenkoor De Wiejerdzangers. Vanuit deze bestuursfunctie vertegenwoordigt hij sinds 2002 de vereniging in het bestuur van Stichting Gemeenschapsbelangen St. Joost.

Als bestuurslid van deze stichting heeft Jans zich bijzonder ingezet voor de samenwerking tussen de Sint Jooster verenigingen, de leefbaarheid in Sint Joost en de bouw van een nieuw gemeenschapshuis. Verder maakt Koos Jans zich in Sint Joost gedurende vele jaren verdienstelijk voor de voetbalvereniging en Geiteclub ‘Iris 2’. In deze laatste vereniging bekleedde hij van 1991 tot 2016 verschillende bestuursfuncties.

Daarbij was hij tevens verantwoordelijk voor de PR. In het verleden was Jans oprichter, bestuurslid en voorzitter van de politieke groepering Echt Aktief. Deze vereniging was gedurende 2 raadsperiodes (1991-1998) vertegenwoordigd in de gemeenteraad van de voormalige gemeente Echt. In de jaren ’90 was hij bovendien verschillende jaren lid van het schoolbestuur van basisschool Maria Goretti in St. Joost.

Foto: Frans Kessels/LOES
Foto: Frans Kessels/LOES
Foto: Frans Kessels/LOES
Foto: Frans Kessels/LOES