Lokale Omroep Echt - Susteren

Kortdurende verkoop expositie oeuvre kunstenaar Hennie van de Steeg uit Nieuwstadt

De Nieuwstadtse kunstenaar Hennie van de Steeg viert binnenkort zijn 80ste verjaardag met een speciale kortdurende expositie in het Podiumkerkje in Grevenbicht.

Foto: Podiumkerkje Grevenbicht

Van de Steeg heeft zijn kunstambacht vaak ingezet voor de gemeenschap, getuige onder anderen, het bekende beeldje op de markt in Nieuwstadt, niet te spreken over de vele beschilderde carnavalswagens in zijn jongere jaren, deelname aan talloze kunstprojecten en recentelijk een aantal jaar geleden nog door zijn deelname aan ’t project Sjarabang.

Hennie is inmiddels op de respectabele leeftijd gekomen dat fysieke deelname aan allerhande kunstprojecten niet meer mogelijk is, alhoewel hij nog steeds werkt en les geeft. Zijn maatschappelijke traditie voortzettend, is het daarom de wens van Hennie om de zorginstellingen rondom zijn woonplaats, een schilderij of tekening cadeau te doen.

Van zaterdag 23 juni tot en met zondag 1 juli is er een kortdurende verkoop expositie in het Podiumkerkje in Grevenbicht. In de expositie wordt zijn indrukwekkend omvangrijk oeuvre van de laatste jaren bijeengebracht: schilderijen, tekeningen, keramiek en sculpturen van hout en metalen. De verrassende creaties zijn altijd vergezeld met de boodschap van zijn verlangen naar harmonie, vriendschap en vrede.

De expositie wordt met een muzikale omlijsting geopend op zaterdag 23 juni om 15.00 uur. Vervolgens kunt u de expositie nog bezoeken van zondag 24 juni tot en met zondag 1 juli van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis. Het Podiumkerkje ligt aan de Heilig Kruisstraat 30 in Grevenbicht.