Lokale Omroep Echt - Susteren

Leer alles over energieopwekking bij Energiemarkt in Echt!

Na het succes van de eerste energiemarkt in september 2017, organiseert Energiecoöperatie Echt-Susteren Energie zaterdag 14 april de tweede Energiemarkt.

Foto: Echt-Susteren Energie

In samenwerking met de Gemeente Echt-Susteren vindt de markt plaats van 13.00 tot 17.00 uur in het gemeentehuis van Echt-Susteren. Het thema is dit keer energieopwekking.

Bezoekers van de markt krijgen op de energiemarkt door (lokale) ondernemers informatie over onder meer opwekken van duurzame energie.

Producten zoals zonnepanelen, warmtepompen, infraroodverwarming, E-bikes, elektrische auto’s en isolatie komen aan bod tijdens deze gezellige en leerzame energiemarkt. Duurzaam energie opwekken doen we samen, komt u ook? Tip: Neem uw energierekening mee, want tijdens de energiemarkt zijn persoonlijke energiecoaches aanwezig om u van concrete tips en adviezen te voorzien.

Om duurzame oplossingen te kunnen verspreiden onder de inwoners van Echt-Susteren heeft de gemeente vorig jaar geïnvesteerd in het opzetten van een onafhankelijke energiecoöperatie. Hieruit ontstond de energiecoöperatie: ‘Echt Susteren Energie’. Deze coöperatie zet zich in voor een duurzamere gemeente in Echt-Susteren.

Dit doen ze onder meer door bewustwording bij particulieren, verenigingen en bedrijven te vergroten. Ook biedten ze energiescans, energiezuinige oplossingen en mogelijkheden om energie duurzaam op te wekken aan. Daarnaast organiseren ze diverse energiemarkten. Dit alles met het doel om de inwoners van Echt-Susteren op weg te helpen naar een duurzamere toekomst.

Iedereen is welkom op de energiemarkten. Echter biedt de energiecoöperatie nog veel meer voordelen voor leden van de energiecoöperatie. Zo helpt de coöperatie leden met het zoeken van de juiste energiebesparingen in huis die direct voelbaar zijn in de portemonnee.

Ook kan de coöperatie in de toekomst een rol spelen bij het collectief inkopen van groene energie of het collectief aankopen van duurzame energieopwekkers zoals zonnepanelen. De coöperatie werkt zo veel mogelijk samen met lokale ondernemers waardoor de coöperatie de lokale werkgelegenheid stimuleert. Uiteraard draagt u, door lid te zijn, uw eigen steentje bij aan een beter en groener milieu!

Benieuwd hoe zo’n energiemarkt eraan toe gaat? Bekijk de reportage van LOES TV over de succesvolle editie in september 2017 dan hieronder terug!


Wilt u meer weten over de energiemarkt of de mogelijkheden om lid te worden van Energiecoöperatie Echt-Susteren Energie? Kijk dan op echtsusterenenergie.nl of neem contact op met de energiecoöperatie door te mailen naar info@echtsusterenenergie.nl of bel naar 06-2433 6049.