Lokale Omroep Echt - Susteren

Maaseikse scholencampus na brand: houtafdeling niet betreden

Na de brand in een machine die wordt gebruikt in de lessen houtbewerking zaterdagavond vraagt scholengemeenschap Mosa-RT op Sint-Jansberg in Maaseik haar leerlingen en personeel de houtafdeling niet te betreden.

Foto: Google Streetview

In gebouw-G, waar de houtafdeling zich bevindt, is een reinigingsfirma bezig om het gebouw weer schoon te maken. Daar is haast bij geboden, want binnenkort beginnen de examens.

De school wil de lokalen dan weer kunnen gebruiken. “Maar dat kan enkel als de reinigingsfirma ongehinderd kan werken. Mogen wij u met aandrang vragen om gebouw-G niet te betreden”, schrijft Mosa-RT.

Bovendien is het ook gevaarlijk om het gebouw te betreden. “De reinigingsfirma werkt met chemische producten. Zelf dragen de medewerkers beschermende kleding en maskers. Maar iedereen begrijpt dat die producten niet gezond zijn zonder gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.”

De brandende machine veroorzaakte zaterdagavond veel rook in gebouw-G. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen en het hele gebouw te ventileren. Hierdoor bleef de schade beperkt. Er raakte niemand gewond.


LEES OOK:

Brand bij scholencampus Mosa-RT Maaseik