Lokale Omroep Echt - Susteren

Mannenkoor Koningsbosch neemt afscheid van beschermheer

Op vrijdag 29 april heeft het Mannenkoor Koningsbosch, in de parochiekerk in Koningsbosch, muzikaal afscheid genomen van hun beschermheer de heer Peet Reijans.

Peet ReijansZo’n 35 jaar geleden, op een door het mannenkoor geörganiseerde paardenshow, raakte de heer Reijans geïnteresseerd in wat later zijn vereniging zou worden.

Als beginnend zanger werd hij door Hub Vanhoutem, de toenmalige dirigent, geplaatst bij de baritons; na enkele jaren zette hij zijn liefhebberij voort bij de tweede tenoren; weer een paar jaar later ging hij verder als eerste tenor.

Toen het mannenkoor 2 jaar geleden afscheid moesten nemen van hun toenmalige beschermheer, de heer Sjra Biermans, wilde Peet Reijans al snel dit stokje overnemen, maar hij had er alle begrip voor dat er eerst zorgvuldig voor een nieuwe voorzitter moest worden gekozen.

Maar op 21 februari j.l. werd de heer Peet Reijans dan toch geïnstalleerd als nieuwe beschermheer.

De vereniging:

‘Helaas heeft dit maar 2 maanden mogen duren. Terwijl hij nog zoveel plannen had.’

‘In de vereniging laat Peet een bijzonder lege plek achter, niet alleen met het zingen maar ook zijn heldere kijk op de plaatselijke, landelijke en zelfs Europese politiek zal nog lang binnen onze vereniging naklinken.’

‘Wij wensen Mia en familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit groot verlies.’


Meer nieuws over Koningsbosch