Lokale Omroep Echt - Susteren

Marskramer Susteren zoekt redder

De marskramer in Susteren is op zoek naar iemand die met de winkel verder wil gaan als franchisenemer zodat deze niet gesloten zal worden. Hiervoor is vorige maand een handtekeningenactie gestart.

Foto: Google Streetview

Momenteel is de Marskramer in Susteren een eigen winkel van de Blokker holding. Zoals al eerder bekend is gemaakt zal deze in januari 2018 gesloten worden samen met nog 100 andere eigen vestigingen. Het personeel in Susteren hoopt dit te kunnen voorkomen door iemand te vinden die als franchisenemer wil verdergaan, de franchisewinkels zullen namelijk wel blijven bestaan.

Hiervoor is dan ook de handtekeningenactie opgezet, de verzamelde handtekeningen zullen aan de (nog te vinden) franchisenemer worden gegeven. Om aan te tonen dat er genoeg klanten zijn die willen dat de winkel op deze locatie blijft bestaan.

Momenteel zijn er al ruim 500 handtekeningen verzameld. Mocht u deze actie ook willen steunen dan moet u even binnenlopen, de handtekening kan namelijk alleen in de winkel worden gezet tijdens de openingstijden.

Mocht er een geïnteresseerde franchisenemer gevonden worden dan heeft dit plan wel een reële kans van slagen. Na vragen over deze actie liet de Blokker holding via haar woordvoerder namelijk het volgende weten;

“Wij waarderen dit initiatief en het feit dat ook onze klanten in Susteren de Marskramer een warm hart toedragen enorm. We staan er zeker voor open indien er geïnteresseerde franchisenemers zijn om deze Marskramer-winkel over te nemen.”