Lokale Omroep Echt - Susteren

Meiboomzagen in Montfort

Zondag 10 juni vindt in Montfort alweer voor het 16e jaar op rij het traditionele meiboomzagen plaats.

Foto: Meiboom commissie Montfort

De meibomen die begin mei overal in het dorp door de buurtverenigingen en vriendengroepen zijn geplaatst, worden eind mei neergehaald en klaargelegd voor het traditionele meiboomzagen.

Bij het meiboomzagen strijden per locatie de vrouwen-, mannen-, mix- en jeugdteams (in tweetallen) om de snelste tijd bij het doorzagen van de meiboom.

Op 8 locaties in het dorp, waaronder de kroegen van Montfort, vindt deze zaagcompetitie plaats onder het genot van hapje en een drankje.

Er zijn mooie prijzen te winnen en een traditionele trofee. Onder de teams verloot de organisatie tevens een ballonvaart in de door Ivaro gesponsorde luchtballon. Huifkarren pendelen tussen de locaties.

Starten kan bij iedere zaaglocatie vanaf 12.30 uur. Inschrijven is niet nodig en deelname is gratis. De spectaculaire zaagfinale is vanaf 18.30 op het marktplein. Iedereen is welkom; zagers, supporters en toeschouwers. Op de markt wordt uiteraard gezorgd voor catering en muziek.

Op www.meibaumzaege.nl komt een plattegrond en het zaag-regelement beschikbaar in de week voorafgaand aan het evenement. Zaaglocaties: Café de Rotonde (1), Cafe-reigershorst Reigershorst (2), Kefee Ane Kèrk (3), Café Tissen (4), Cafe Biej de Vogel (5), Klein Varentje (6), Forellenvijvers Nooit Gedacht (7), Manege de Paerdsstal (8) en de finalelocatie op de Markt.