Lokale Omroep Echt - Susteren

Negentien marathonlopers aan start van Run for KiKa Marathon Great Wall

Zaterdag 19 mei rennen 19 deelnemers, waaronder een loper uit Herten 42,195 kilometer op de Chinese Muur tijdens de eerste editie van Run for KiKa Marathon Great Wall.

Foto: Run for KiKa Marathon

Naast deze fantastische uitdaging hebben zij nu al ruim 168.000 euro opgehaald in de strijd tegen kinderkanker. Marathon-liefhebbers worden dit jaar verwend door het geweldige aanbod aan marathons die men dit jaar kan lopen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Na Tokyo en Londen gaan de KiKa-runners dit keer de extreme uitdaging aan op de Chinese muur, om vervolgende ten tonele te verschijnen in Berlijn, Chicago, New York en Valencia.

De Great Wall Marathon biedt de deelnemers een unieke Chinese ervaring met meer dan ‘alleen´ het hardlopen van de marathon. Er staan verschillende excursies op het programma. Zo gaan de deelnemers langs de lokale markt Jixian en brengen ze een bezoek aan Qing Tombs, waar de grootste keizer van de Qing dynasty, Qianlong, ligt begraven. Op zondag staat ook nog een bezoek aan het grootste keizerlijk paleis ooit gebouwd en het grootste publieke plein in de wereld, genaamd Tiananmen Square op het programma.

De Great Wall Marathon is één van de zwaarste hardloopwedstrijden van het jaar. Het is een extreme marathon en wordt daarom ook een Adventure Marathon genoemd. Steile trappen, kronkelpaden waar de trappen ontbreken, stukken vlakke muur, het komt allemaal voorbij tijdens de marathon over de muur. Het prachtige landschap is een verademing om naar te kijken. Ondanks het zware parcours is deze marathon een marathon om van te genieten. Waar men ook kijkt, ziet men deze prachtige muur over de bergen lopen.

Een marathon is de ultieme droom van bijna alle hardlopers. Top sponsorwerver én deelnemer Marcel van Veldhuizen: “Kinderkanker is natuurlijk iets wat je nooit mag en wil meemaken, maar helaas voor circa 500 kinderen per jaar de vreselijke diagnose. Van de huidige 75 procent genezingskans doorstoten naar een 95 procent genezingskans. Hier is veel geld voor benodigd en ik wil daar graag mijn bijdrage aan leveren door op deze manier deze prachtige loop te doen. Die droom wordt nog mooier door te lopen voor KiKa.”