Lokale Omroep Echt - Susteren

Nieuw programma voor jonge mensen met hersenletsel in Echt

Hersenz start binnenkort met een nieuw programma voor jongeren en jongvolwassenen die willen leren omgaan met de gevolgen van hun hersenletsel. Maandag 16 april vindt van 19.00 tot 20.00 uur een informatiebijeenkomst plaats over Hersenz Jong in Echt.

Foto: Geralt/Pixabay

Jongeren of naasten die interesse hebben in deze bijeenkomst, zijn van harte welkom. Een beroerte, ongeluk, hartstilstand of een (hersen)ziekte kan leiden tot blijvend hersenletsel.

Als er daarna sprake is van moeheid, vergeetachtigheid, of concentratieproblemen, kan de behandelmethode Hersenz helpen. Hersenz leert mensen met hersenletsel en hun naasten om te gaan met de ingrijpende veranderingen in het leven.

Jongeren en jongvolwassen zitten in een overgangsfase naar volwassenheid. Als iemand hersenletsel heeft, is die fase extra ingewikkeld. Vrienden halen diploma’s, gaan samenwonen en krijgen een baan. Voor iemand met hersenletsel is dat alles behalve vanzelfsprekend. Kan ik ooit zelfstandig wonen, een goeie baan vinden of een seksuele relatie krijgen?

Met dit soort vragen zitten veel jongeren en jongvolwassenen die hersenletsel hebben. Ze zagen een mooie toekomst voor zich, maar door het hersenletsel is dat in één klap veranderd. Daarom heeft Hersenz een apart programma ontwikkeld voor jongeren en jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar.

Het totaaltraject bestaat uit twee modules met doorlopende thuisbehandeling, die vanaf het begin al start. Tijdens die twee modules komen de jongeren één dag per week bijeen. Dat gebeurt 14 weken achter elkaar. Iedere keer is er een ander thema.

Tijdens de bijeenkomsten wordt er afgewisseld tussen denk- en doewerk. Tevens worden er voor de jongeren themadagen aangeboden, die zij zelf vorm mogen geven. Tussen de twee modules is er drie maanden pauze. De thuisbehandeling loopt dan echter door. Ouders volgen binnen Hersenz jong een eigen programma.

Gegevens informatiebijeenkomst

Datum:         maandag 16 april
Tijdstip:        19.00 tot 20.00 uur
Adres:           Talenthouse, Diepstraat 3C in Echt

De informatiebijeenkomst is gratis. Graag even vooraf aanmelden door te bellen naar 045-800 09 10 of te mailen naar hersenz@sgl-zorg.nl. Kijk voor meer informatie op hersenz.nl. Hersenz wordt in Limburg geleverd door SGL (www.sgl-zorg.nl).