Lokale Omroep Echt - Susteren

Nieuwe coalitie Echt-Susteren is bekend

De nieuwe coalitie in Echt-Susteren wordt gevormd door Democraten Echt-Susteren (DES), Partij Nieuw Echt-Susteren (PNES), CDA, GroenLinks en PvdA.

Dat maakte formateur Peter Pustjens (CDA) maandagmiddag bekend tijdens een speciale bijeenkomst in de Roosterhoeve in Roosteren. Daar werd het nieuwe coalitieakkoord getekend. De vijf coalitiepartijen hebben samen 16 van de 23 zetels in de raad.

Echt-Susteren krijgt 5 wethouders. CDA en PNES leveren er elk twee. DES krijgt één wethouderspost en levert de eerste vrouwelijke wethouder ooit in Echt-Susteren.

Lijst Samenwerking, de grootste partij bij de gemeenteraadsverkiezingen, is als enige partij veroordeeld tot de oppositie.

LOES TV nam een kijkje bij het ondertekenen van het coalitieakkoord en sprak de partijen over de nieuwe coalitie en hoe deze tot stand is gekomen. Bekijk die uitzending hieronder.

Coalitieakkoord getekend Echt-Susteren

De nieuwe coalitie voor de gemeenteraad van Gemeente Echt-Susteren is bekend en zij tekenden vandaag het akkoord. Wij namen een kijkje en spraken de partijen over de nieuwe coalitie en hoe deze tot stand is gekomen.
De coalitie bestaat uit CDA Echt-Susteren, Partij Nieuw Echt-Susteren, Democraten Echt-Susteren, Pvda Echt-Susteren en GroenLinks Echt-Susteren

Geplaatst door Lokale Omroep Echt Susteren – LOES op maandag 23 april 2018

Foto: Redactie LOES

LEES OOK:

Hoe grootste partij Lijst Samenwerking buiten de coalitie viel