Lokale Omroep Echt - Susteren

Open dag Chemelot Geleen

Op zaterdag 6 Oktober opent het Chemelotterrein in Geleen tussen 10:00 uur en 17:00 uur haar deuren voor belangstellenden tijdens de landelijke Dag van de Chemie.

De Dag van de Chemie is een initiatief van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI), de branchevereniging van de chemische industrie.
Tijdens deze dag wil de chemische industrie zich op een positieve manier aan de samenleving presenteren en laten zien wat voor mooie en belangrijke producten er gemaakt worden.

Maar ook wordt duidelijk welke mogelijkheden er zijn voor een boeiende loopbaan en met welke nieuwe ontwikkelingen de chemische sector bezig is.

Bezoekers aan Chemelot kunnen tijdens deze dag ervaren dat iedereen elke dag wel iets gebruikt waarvan de grondstoffen afkomstig zijn van Chemelot of waarvan de technologie├źn op de campus ontwikkeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan de bumper van een auto, het koolzuur in frisdrank, verpakkingen van voedingsmiddelen, meubilair, en nog veel meer.

Ook kunnen bezoekers de bus nemen voor een tour langs de fabrieken op het terrein. Er is een stop bij het oefenterrein van de bedrijfsbrandweer.
Hier zijn indrukwekkende demonstraties te bekijken en laten diverse partnerbedrijven zien hoe zij de bedrijven op Chemelot ondersteunen.

Bovenstaande is nog maar een greep uit het programma.

Meer informatie is te vinden via www.chemelot.nl