Lokale Omroep Echt - Susteren

Pex Dakbedekkingen uit Echt genomineerd voor MKB L1mburg Prijs

Drie bedrijven zijn genomineerd voor de MKB L1mburg Prijs 2018: CRDLT uit Maastricht, Dekkers Tweewielers uit Wanssum en Pex Dakbedekkingen uit Echt.

Foto: Gemeente Echt-Susteren

Met deze prijs worden bedrijven gehonoreerd die maatschappelijke meerwaarde bieden. Het motto van de prijs is: van winst naar waarde. Bij ondernemen moet het niet alleen gaan om een goed verdienmodel, zo is de gedachte achter de prijs.

CRDLT heeft een instrument voor de zorgsector ontwikkeld, de CRDL (Cradle), dat reageert op de manier van aanraking tussen de gebruikers. Daarmee is communicatie mogelijk met bijvoorbeeld dementerende mensen. Dekkers Tweewielers is een bedrijf dat niet alleen fietsen verkoopt, maar ook door samenwerking met andere partijen bijdraagt aan de lokale toeristisch-recreatieve ontwikkeling.

Pex Dakbedekkingen stopt niet bij het traditionele dakdekkerswerk. Het bedrijf coördineert ook de aanpak van de totale buitenschil van woningen die duurzaam worden gerenoveerd en vernieuwd. Pex werkt daarbij nauw samen met bijvoorbeeld woningverenigingen.

Door zelf het personeel volledig op te leiden en te begeleiden, biedt het bedrijf werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is een gespecialiseerd dakdekkersbedrijf dat na ruim 60 jaar wordt geleid door de derde generatie Pex.

De MKB L1mburg Prijs wordt voor de derde keer uitgereikt. Dinsdag 12 juni wordt de winnaar bekendgemaakt in het pand van meubelfabrikant Leolux in Venlo. De MKB L1mburg Prijs is een initiatief van ondernemersorganisatie MKB-Limburg in samenwerking met L1.