Lokale Omroep Echt - Susteren

Politie getroffen door internetstoring, geen bonnen en politie.nl werkt niet naar behoren

De politie heeft grote problemen door een internetstoring. Agenten kunnen niet inloggen op hun computers en de website politie.nl werkt niet door eigen getroffen voorzorgsmaatregelen. Dat bevestigt een politiewoordvoerder aan het AD.

Foto: Politie.nl

Agenten die de landelijke servicedesk van de politie bellen, krijgen sinds gistermiddag te horen dat er sprake is van ‘een internetverstoring’. Daardoor zijn verschillende politieapplicaties onbereikbaar, waaronder telewerken en MEOS.

Met de MEOS-app schrijven agenten normaal bekeuringen uit via hun telefoon. Ook kunnen ze er persoonsgegevens mee controleren en kentekengegevens opvragen.

De oorzaak van de storing: een ‘technisch probleem’ binnen de eigen ICT van de politie, aldus de woordvoerder. Het heeft niets te maken met de wereldwijde cyberaanval van gisteren, zegt hij.

Als ‘voorzorgsmaatregel’ heeft de politie de eigen ICT beveiligd, waardoor onder meer de website politie.nl niet goed functioneert. Het gevolg is dat digitale aangiftes mogelijk niet of veel later bij de politie binnenkomen. Het is nog onbekend hoe lang de problemen gaan duren.