Lokale Omroep Echt - Susteren

Pompoendagen 8 & 9 September

Dit jaar worden voor de 5e keer de Open Nederlandse Kampioenschappen voor de zwaarste pompoen gehouden.

Dat beloofd weer een geweldig spektakel te worden. De Dutch Pumpkin Confederation St. Odilënberg (kortweg D.P.C.) is aangesloten bij de Great Pumpkin Commonwealth. Dat is de grootste pompoenfederatie van de wereld. Onder hun supervisie wordt de wedstrijd georganiseerd en gejureerd.

Op 8 en 9 September 2018 bent u van 10.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom bij Kwekerij Het Akkertje in Sint Odilienberg.
In een gezellige en landelijke omgeving treft u meer dan 100 soorten pompoenen, kalebassen en siervruchtjes aan. Werkelijk een lust voor het oog.

Ook op culinair gebied is er van alles te beleven. In onze ‘Preuverie’ kunt u allerlei gerechtjes proeven, denk aan pompoensoep, pompoencake, pompoen frietjes, pompoentosti en de overheerlijke spaghetti pompoen. Van de meeste gerechtjes zijn de recepten gratis verkrijgbaar.

Natuurlijk denken we ook aan onze jonge gasten. Onder begeleiding kunnen ze een pompoentje uithollen en omtoveren tot een mooie Halloween pompoen. Ook kunnen de kinderen evt een gedroogde kalebas beschilderen. Daarna kunnen ze zich uitstekend vermaken op het springkussen.