Lokale Omroep Echt - Susteren

‘Poolse spookrijder dat Sittards gezin doodreed moest rust houden’

De Poolse vrachtwagenchauffeur die zaterdagavond tegen de richting in reed en bij een botsing een Sittards gezin de dood in joeg, moest eigenlijk rust houden.

Foto: Rolf Larsen

Dat zegt Wier-Jar, het bedrijf waar de chauffeur voor werkt, tegen de Telegraaf. Hij had eigenlijk een weekendje rust moeten houden en tot maandagochtend op een parkeerplaats moeten wachten tot de volgende rit. Toch ging hij de snelweg op.

Het ongeluk gebeurde op de A67 bij het Duitse Rüsselsheim. Eerder werd gemeld dat een 34-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur zijn voertuig had gekeerd om een file te vermijden. Dit blijkt echter niet zo te zijn. Politie-onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat hij een afrit van de snelweg als oprit heeft gebruikt.

Getuigen melden aan de Duitse politie dat de Pool eerst stil stond op de goede oprit, maar even later de verkeerde rijstrook pakte richting afrit. Het is nog onduidelijk waarom de vrachtwagenchauffeur dat deed. Hij raakte zelf zwaargewond en is nog niet aanspreekbaar. De politie heeft onderzocht of de chauffeur onder invloed was van drank of drugs. De resultaten van dat onderzoek worden dinsdag verwacht.

Bij het ongeluk kwamen een vader (53), moeder (51) en hun 20-jarige dochter uit Sittard om het leven. Waarschijnlijk was het gezin op vakantie. De slachtoffers zijn ter plekke aan hun verwondingen overleden.

Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen heeft inmiddels zijn medeleven betuigt met de nabestaanden van het omgekomen Sittardse gezin. “Onze gedachten gaan uit naar getroffenen en nabestaanden van dit verschrikkelijke ongeluk”, zegt hij tegen L1.


Lees al het nieuws over het dodelijke ongeluk in ons dossier.