Lokale Omroep Echt - Susteren

RIOS’31 met goed gevoel naar nacompetitie

RIOS’31 heeft het seizoen 2015-2016 in de vijfde klasse D winnend afgesloten en maakt zich op voor de nacompetitie.

© Jos Meeuws
© Jos Meeuws

In het Bandertcomplex werd in de laatste gemeentelijke derby Slekker Boys vrij eenvoudig aan de kant gezet: 4-1. Dankzij doelpunten van Wouter Pielanen en Max IJzermann (3 keer) bleef de volle winst in Pey.

Trainer Arno Derrez en zijn mannen kunnen terugblikken op een mooi seizoen. Een periodetitel in de knip, de 3e plek in de eindrangschikking en 56 punten uit 26 wedstrijden.

Zondag 22 mei en donderdag 26 mei wordt de eerste ronde van de nacompetitie gespeeld. RIOS’31 is dan vrijgeloot. De tegenstander van de Peyenaren in de 2e ronde wordt de verliezer van de wedstrijd HBC’09-Olympia Boys. Dit betekent dus dat RIOS’31 zondag 29 mei (14.30 uur) thuis aan de bak moet tegen HBC’09 of Olympia Boys en een week later (zondag 5 juni, 14.30 uur) op bezoek moet bij een van die clubs.

HBC’09 is een fusieclub (Holtum en Buchten) die gesetteld is in Buchten. Olympia Boys is afkomstig uit het Brabantse Ommel. Olympia Boys acteerde in de competitie dit seizoen in de 5e klasse E waar in de eindstand de 2e plek werd behaald en tevens een periodetitel in de wacht werd gesleept. HBC’09 speelde in de reguliere competitie in de 4e klasse C en moet nu in de nacompetitie strijden voor klassenbehoud.

Met HBC’09 heeft RIOS’31 nog een appeltje te schillen want het was die ploeg die ervoor zorgde dat RIOS’31 na het seizoen 2014-2015 degradeerde naar de 5e klasse. In de beslissingswedstrijd op het terrein van Slekker Boys werden de Peyenaren in mei 2015 met 1-4 verslagen en moest daardoor een toontje lager gaan zingen.


Overzicht prestaties amateurvoetbalclubs uit Echt-Susteren met uitslagen, stand en programma