Lokale Omroep Echt - Susteren

Rios’31 heeft periodetitel en nacompetitie binnen handbereik

Rios’31 uit Pey heeft afgelopen zondag in de vijfde klasse C van het amateurvoetbal uitstekende zaken gedaan in de strijd om de derde periodetitel en deelname aan de nacompetitie.

© Jos Meeuws
© Jos Meeuws

Rios’31 heeft het veroveren van die felbegeerde periodetitel nu in eigen hand. De ploeg van coach Arno Derrez won zondag in het Bandertcomplex zelf met 5-2 van SNA uit Montfort en zag concurrent Limbricht met 1-0 verliezen van Armada.

Rios’31 heeft in de stand om de derde periodetitel nu 6 punten voorsprong op Limbricht dat wel nog een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Rios’31 kwam tegen hekkensluiter SNA uitstekend uit de startblokken. Na een kwartier was de wedstrijd eigenlijk al beslist door doelpunten van clubtopscorer Ilja Pavicic (1-0) en aanvoerder Tjada Nussy (2-0). Vlak voor de rust vergrootte Wouter Pielanen de voorsprong naar 3-0. De tweede helft was een formaliteit. Opnieuw Wouter Pielanen en Ilja Pavicic prikten de bal voor de rood-witten in het net.

In de gemeentelijke derby zondag tegen Susterse Boys, dat bezig is aan een rampzalige periode (afgelopen zondag bijvoorbeeld 0-7 tegen MBC’13), kan Rios’31 de periodetitel wellicht al veiligstellen. Vooral ook omdat Limbricht dan moet aantreden tegen kampioen Urmondia dat een superseizoen draait (106 treffers in 24 wedstrijden).

Een paar dagen eerder moet Limbricht trouwens ook nog inhalen tegen GVCG. Mocht het komende zondag niet lukken, dan kan RIOS’31 in de laatste gemeentelijke derby tegen Slekker Boys in het eigen Bandertcomplex de kroon alsnog op het werk zetten.

De derby tegen Susterese Boys begint aanstaande zondag om 14.30 uur in Sportpark IJzerenbosch aan de Aardenweg in Susteren-Heide.


Overzicht prestaties amateurvoetbalclubs uit Echt-Susteren met uitslagen, stand en programma