Lokale Omroep Echt - Susteren

RIOS’31 vrijwel zeker van promotie naar 4e klasse

Alleen een mirakel kan RIOS’31 nog uit de vierde klasse houden. Zondag won de ploeg uit Pey in eigen huis met 4-0 van HBC’09 uit Buchten.

© Jos Meeuws
© Jos Meeuws

RIOS’31 nam daarmee op sportieve wijze revanche op HBC’09. De ploeg uit Buchten zorgde er vorig jaar voor dat RIOS’31 degradeerde naar de 5e klasse.

In de beslissingswedstrijd op het terrein van Slekker Boys werden de rood-witten in mei 2015 met 1-4 verslagen door HBC’09.

Dit keer was alles anders. Na een vrij snelle voorsprong dankzij Jules Horsmans was het Max IJzermans die vlak voor tijd de broodnodige 2-0 liet aantekenen. In de blessuretijd maakte Stefan Delsing en Nadim Gijzen het feestje compleet met de derde en vierde treffer voor de ploeg uit Pey.

Een perfecte uitgangspositie voor de return aanstaande zondag in Buchten. RIOS’31 heeft dan genoeg aan een gelijkspel om wederom de vierde klasse binnen te wandelen. Aanstaande zondag zal er een spelers/supportersbus richting Buchten rijden.

De bus vertrekt om 13.00 uur vanaf de RIOS’31-kantine in het Bandertcomplex. Het aantal beschikbare plaatsen in die bus is beperkt. De promotiewedstrijd begint aanstaande zondag om 14.30 uur en wordt gespeeld in Sportcomplex Het Anker aan de Ankersweg 52 in Buchten.

Uitgebreid aandacht voor promotieduel RIOS’31 bij LOES-TV

De Lokale Omroep Echt-Susteren zendt vrijdag in het tv-programma Sport Lokaal een voorbeschouwing uit op de return van RIOS’31. Ook zal René Puri met de trainer en een speler nog even terugblikken op het gewonnen duel afgelopen zondag.

Bovendien zal LOES-TV komende zondag opnames maken van het beslissende duel in de nacompetitie. Cameraman Cor Bruysten verzorgt de beelden en radioprogrammamaker Jos Meeuws neemt de interviews voor zijn rekening.


Overzicht prestaties amateurvoetbalclubs uit Echt-Susteren met uitslagen, stand en programma