Lokale Omroep Echt - Susteren

Run for KiKa Estafette: mooie hardloopuitdaging voor jouw bedrijf of vriendenteam

Help jij kinderkanker de wereld uit? Ga dan dit jaar de ultieme teamprestatie voor beginnende en ervaren hardlopers aan met de Run for KiKa Estafette.

Foto: Bertvthul/Pixabay

Loop samen met je vrienden, collega’s of trainingsmaatjes in estafettevorm 285 kilometer in 3 dagen. Van de start op 31 augustus in Groningen tot de finish op 2 september nabij het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

Hardlopen om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek en betere behandelmethoden voor kinderen met kanker. Dat is waar de KiKa-estafettelopers het allemaal voor doen eind augustus. En nu al met succes. Met de eerste mijlpaal van 100.000 euro behaald te hebben, gaat het de goede kant op. Schrijf jouw bedrijf of vriendenteam snel in. Al 22 teams gingen jou voor en staan 31 augustus aan de start van de derde editie.

Als deelnemer doorkruis jij 5 provincies en zie jij Nederland op zijn mooist. Teams rennen langs uitgestrekte bosgebieden en heidevelden met schaapskuddes richting het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Zij opent in juni dit jaar haar deuren en gaat fungeren als grootste kinderoncologisch centrum van Europa.

Jaarlijks krijgen meer dan 500 kinderen de diagnose kanker. Helaas haalt 1 op de 4 kinderen het niet. Iedere deelnemer van Run for KiKa Estafette neemt minimaal 750 euro sponsorgeld mee om bij te dragen aan een een genezingspercentage van 95 procent. Geld waarmee KiKa belangrijke onderzoeken naar kinderkanker financiert.