Lokale Omroep Echt - Susteren

‘Sabo vecht voor zijn leven na aanraking met levensgevaarlijke paaltjes op Kanaaldijk Echt-Susteren’

De peilbuizen van Rijkswaterstaat op de dijk van het Julianakanaal in Echt-Susteren hebben in ieder geval al één slachtoffer gemaakt. De toestand van de hond is kritiek.

“Onze dobermann Russkaja Mechta Stoiky Straznik/Sabo heeft een zwaar ongeluk gehad. We zijn 48 uur (17 mei, red.) verder. Sabo is stabiel, maar verliest nog veel vocht uit zijn wond en dat is nog zorgelijk”, schrijft Nadjia Timmermans-Kadenko op Facebook.

Op de dijk van het Julianakanaal tussen Maasbracht en Born heeft Rijkswaterstaat peilbuizen geplaatst. Deze zijn volgens Timmermans-Kadenko door een onderaannemer zelf gemaakt met een scherpe metalen rand op de bovenkant. De peilbuizen zijn zo laag geplaatst dat ze niet zichtbaar zijn in het hoge gras.

“Sabo is hier in volle vaart ingerend en vecht momenteel voor zijn leven. Open gescheurde ribben kast en op twee plaatsen diepe long perforatie. In schok is Sabo binnengebracht bij Dierenkliniek Hoogveld Echt. Het team van artsen heeft een zware operatie uitgevoerd. Zijn toestand is kritiek”, vervolgt een emotionele Nadjia Timmermans-Kadenko op Facebook.


LEES OOK:

Hond gewond geraakt door metalen paaltjes in hoge gras in Echt