Lokale Omroep Echt - Susteren

Samantha Boumans uitgeroepen tot 24ste Meikoningin Slek

Tijdens de jaarlijkse meifeesten in Slek is Samantha Boumans uitgeroepen tot 24ste Meikoningin van de Slek. Tara Aben is de eerste Minimeikoningin en Scott Pipping won de eerste editie van Slek Got Talent.

De jaarlijkse Meifeesten in de kern Slek werden dit jaar anders gevierd dan vroeger. De feesttent op de Rutsekovenstraat werd ingeruild voor het gezellige en knusse Slekkerhoes. Zaterdag werd tijdens een leuke feestavond, onder muzikale begeleiding van het veteranekorps van de Slek de opvolgster bekendgemaakt van Simone Mennen.

Het komende jaar regeert Samantha Boumans als Meikoningin over de Slek. Samantha is 20 jaar oud en studeert verpleegkunde op MBO-niveau. Later wil ze graag de gehandicaptenzorg ingaan. In haar vrije tijd vind ze het leuk om met vrienden op stap te gaan naar bijvoorbeeld festivals. Om dit te bekostigen werkt ze bij friture Biej Miep in Echt en eetcafé ’t Pintje in Koningsbosch. Er werd tot in de kleine uurtjes gefeest met de nieuwe Meikoningin, op de muziek van het stemmingsorkest Thei en Joop.

Zondagmiddag stonden de kinderen centraal in ’t Slekkerhoes. De twaalfjarige Tara Aben werd uitgeroepen tot de eerste Minimeikoningin van de Slek. Tara zit op Basisschool op de Slek. In haar vrije tijd speelt ze fluit bij Schutterij Wilhelmina Hingen en voetbalt ze bij Slekker Boys. Daarnaast houdt ze van dansen en lekker eten.

Van links naar rechts: Minimeikoningin Tara Aben, winnaar Slek Got Talent Scott Pipping en Meikoningin Samantha Boumans © Comité Meifeesten Slek
Van links naar rechts: Minimeikoningin Tara Aben, winnaar Slek Got Talent Scott Pipping en Meikoningin Samantha Boumans © Comité Meifeesten Slek

Vervolgens konden de kinderen van de Slek hun talenten etaleren tijdens de eerste editie van Slek Got Talent. De optredens varieerden van dansen tot fluiten tot drummen. De deskundige jury werd gevormd door prins Marcel Aben van de Aester Sjaelen Uul, jeugdprins Sjoerd van Weelderen van de Slekker Sjnaake, kersverse Meikoningin Samantha Boumans en Sef Ter Huurne. De presentatie was in handen van René de Seriëre en de muziek werd verzorgd door de DJ’s Mike en Bart.

Nadat de jury de punten had geteld, vond de spannende bekendmaking van de winnaar plaats. Scott Pipping mocht de handen in de lucht steken want hij maakte met zijn drumsolo de meeste indruk op de jury en de mensen in de zaal.

Zaterdag 28 mei komt er een einde aan de meifeesten in Slek. Dan wordt vanaf 18.00 uur de winnaar van de knutselwedstrijd bekendgemaakt, vindt er een loterij plaats waarvan de opbrengst naar de nieuwe speeltuin in Slek gaat, en wordt de meiboom weer neergehaald.


Dit artikel is geschreven en op LOES ACTUEEL geplaatst door het comité Meifeesten Slek.


Wil je ook een account voor jouw vereniging? Stuur dan een mail naar actueel@loesfm.nl!


Meer nieuws over Slek