Lokale Omroep Echt - Susteren

Scheidend directeur Limburgs Landschap ontvangt Limburger van Verdienste

Gouverneur Theo Bovens overhandigt donderdag de provinciale onderscheiding ‘Limburger van Verdienste’ aan Ger Frenken, scheidend directeur-rentmeester van Stichting het Limburgs Landschap.

Foto: GeeKaa

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben besloten deze onderscheiding aan de heer Frenken toe te kennen uit waardering voor zijn langdurige inzet voor het behoud van natuur, landschap en cultureel erfgoed in Limburg en de betekenis daarvan voor deze provincie.

De heer Frenken is sinds 1996 in functie als directeur-rentmeester van Stichting het Limburgs Landschap. Hij beschikt over een grote kennis en deskundigheid op het gebied van natuur, landschap en erfgoed. Hij is enthousiast en zeer gedreven en toont een grote betrokkenheid bij zijn werkzaamheden.

Hij zorgde voor een succesvolle samenwerking met de Stichting Robur, Bedrijven voor het Limburgs Landschap en met de Postcodeloterij. Hierdoor kan het Limburgs Landschap regionaal, provinciaal en nationaal op steun rekenen.

Deze werkhouding en inzet heeft voor Limburg tot waardevolle en prachtige projecten geleid. Voorbeelden hiervan zijn onder meer het Nationaal Park de Maasduinen, de Heerlijkheid Montfort, de Kasteeltuinen Arcen, het project Maascorridor, de Anstelvallei en Kasteel Elsloo.

Tal van monumenten zijn door de inzet van het Limburgs Landschap behouden en hebben een nieuwe toekomst gekregen, onder meer de Frankenhofmolen, Hoogcruts, Huys Kaldenbroek, diverse vakwerkboerderijen en molens.

“Onder aansturing van Ger Frenken is Stichting het Limburgs Landschap een effectieve, innovatieve en creatieve organisatie geworden; een ondernemende beschermer van het behoud van natuur, landschap en erfgoed.”