Lokale Omroep Echt - Susteren

Scouting Jeanne d’Arc Susteren verbetert clubgebouwtje tijdens NLdoet

Al enige jaren doet Stichting Scouting Jeanne d’Arc mee met NLdoet. Er zijn voor dit jaar al een aantal aanmeldingen binnen, maar er wordt nog gezocht naar 9 vrijwilligers uit Echt-Susteren die mee willen helpen op zaterdag 10 maart 2018 van 9.30 uur tot 17.30 uur.

Foto: Scouting Jeanne d’Arc Susteren

Wie het leuk vindt om met een aantal dorpsgenoten te werken aan een belangrijke verbetering voor het karakteristieke clubgebouwtje langs de Spoorstraat in Susteren, kan zich hierbij aanmelden. In de vorige jaren heeft Scouting Jeanne d’Arc Susteren ook, met steun van NLDoet en het Oranjefonds, met succes een aantal klussen kunnen afronden.

Zo is in 2016 het dak van de grote zaal en de keuken, met spanten, leggers en dakpannen van het gebouw op de buitenlocatie ‘Aan het spoor’ compleet vernieuwd. In 2017 heeft alles binnen in het jeugdhonk een nieuw laagje verf gekregen.

Anno 2018 gaat men verder met het construeren en plaatsen van luiken voor de ramen rondom. Resultaat: een afgesloten gebouw dat beveiligd is tegen inbraak en waarin de jeugd van Susteren en omgeving hun spel kan spelen. Help mee, maak er een gezellige dag van!

Opgeven kan tot uiterlijk 7 maart via de site van NLDoet of door te mailen naar stichting@scoutingjeannedarc.nl, voor aanmelding bij NLDoet wordt dan gezorgd. Scouting Jeanne d’Arc Susteren heet je welkom aan de Spoorstraat 2a. Het clubgebouw ligt in het verlengde van de Spoorstraat tussen Tuinstraat en de tunnel. Toegang is vanaf beide kanten mogelijk, parkeerruimte is aanwezig. De Scouting zorgt voor een goede lunch en het tussendoortje. Na afloop wordt er voor de vrijwilligers een bbq aangestoken.