Lokale Omroep Echt - Susteren

Seinstoring nog niet verholpen: ook woensdagochtend geen treinen in Echt-Susteren

Tussen Sittard en Roermond reden ook woensdagochtend geen treinen door een seinstoring. Inmiddels is het treinverkeer hervat.

Bij werkzaamheden op het spooremplacement is dinsdag rond 16.30 uur een kabel geraakt. Hierdoor kunnen de seinen en wissels niet meer worden bediend en kunnen er geen treinen rijden. Dat leidde dinsdagavond al tot grote problemen op het spoor tussen Sittard en Roermond en zet zich voort op woensdagochtend.

De 44-aderige kabel is zo erg beschadigd, dat die deels moet worden vernieuwd. Dat is volgens ProRail een specialistische en arbeidsintensieve klus. Als de kabel is vernieuwd, test ProRail eerst of de seinen en wissels weer goed functioneren.

Arriva had vervangend busvervoer ingezet tussen Roermond en Sittard. Twee bussen stopten ook op de tussenliggende stations in Echt en Susteren. De NS had geen bussen beschikbaar om reizigers naar hun plaats van bestemming te krijgen. De extra reistijd liep volgens de NS op tot 2 uur.

Rond 11.40 uur was de storing verholpen en kon het treinverkeer weer worden hervat. Vanaf 12.00 uur zouden de treinen weer volgens de normale dienstregeling moeten rijden.