Lokale Omroep Echt - Susteren

Sianne weurt Sjpringlaevend

Sianne Vissers is de nieuwe vrouwelijke helft van Sjpringlaevend.

Nadat Femke in februari wegens drukte en gezondheidsproblemen noodgedwongen afscheid moest nemen van het zangduo, opende Dwayne Horbag, de mannelijke helft en creatieve bron van Sjpringlaevend, een open inschrijving voor het online tv-programma ‘Wae weurt Sjpringlaevend?’. Er kwamen ruim 30 serieuze aanmeldingen binnen van dames uit alle hoeken van de provincie.

In het programma koos een jury bestaande uit zangcoach Diana Olierook, liedjesschrijver en drievoudig LVK-winnaar Bas Keltjens, muziekdocent Erik Minten, LVK-finaliste Fiorenza, danscoach Kevin Hellenbrand (bekend van Chipz!), Ziesjoem-frontman Jos van Herpen en Dwayne Horbag zelf, voor drie finalisten: Ivana Wijers uit Brunssum, Maud du Chatinier uit Geleen en Sianne Vissers uit Neer.

Limburg was wekenlang in de ban van de zoektocht en tijdens de grote finale van het programma zongen alle meiden samen met Dwayne een Sjpringlaevend-hit voor een volle studio, gevuld met familie, vrienden, fans, muziekcollega’s en eerdere afvallers. Als eerste viel Maud af en daarna koos Dwayne de stralende Sianne als nieuwe wederhelft.

Sianne Vissers is pas 21 jaar, maar heeft al ruim 12 jaar podiumervaring. Met haar meidengroepje ‘Sieke en de bubs’ stond ze al op menig groot podium in Limburg. Dwayne legt uit: “Ik koos voor Sianne, omdat Sianne weet hoe het is om als carnavalsartiest op pad te gaan, maar ook omdat ik vind dat ze een spontane en vooral nuchtere uitstraling en een hele hoop muzikaal talent heeft.”

Henk Hover bood Sjpringlaevend een grote prijs aan namens de Sjeng Kraft kompenei: Een optreden op het Vrijthof in Maastricht voor ruim 20.000 toeschouwers op 11 november aanstaande. Dwayne en Sianne laten weten helemaal klaar te zijn voor een nieuw avontuur inclusief een vernieuwende LVK-inschrijving namens Gulpen.

Het eerste optreden van Sjpringlaevend in de nieuwe samenstelling is gratis toegankelijk op 19 augustus om 16.35 uur op de markt in Gulpen, tijdens de Gulpener bierfeesten.

Bekijk hieronder de finale van ‘Wae weurt Sjpringlaevend?’.