Lokale Omroep Echt - Susteren

Snackpoint Susteren is beste frituur van Limburg

Snackpoint Zöstere is op de vierde plaats geëindigd in de Cafetaria Top 100 en maakt daarmee de beste friet van Limburg.

Foto: Ben Kerckx

Vorig jaar was de zaak aan de Feurthstraat in Susteren in de lijst van Misset Horeca en vakblad Snackkoerier ook al de beste Limburgse frituur. Toen eindigde de frituur als zevende. Een paar jaar daarvoor had Snackpoint Zöstere al de derde plek behaald.

Volgens de jury is de zaak “precies wat het moet zijn: een gewone, oer-Hollandse cafetaria met producten waaraan de mensen in de omgeving behoefte hebben. Maar het is ook een goed geoliede machine, met service en kwaliteit van een ongewoon hoog niveau.”

De jury is onder de indruk van het brede assortiment van deze relatief kleine zaak. Snackpoint Zöstere is eigendom van Roger en zijn vrouw Marlie Gielen-Paas. Roger Gielen is tevens eigenaar van de formule Snackpoint.

Ook Snackpoint Slek staat in de top 100, op plek 82. Het is daarmee de zevende beste frituur van Limburg. Jury: “Met deze Snackpoint is niet zoveel mis. Het is allemaal oké, maar (nog) niet top. We hebben er vertrouwen in dat dit volgend jaar wel zo is, want uit alles blijkt dat die mogelijkheden er zijn. De cafetaria is prima verzorgd. De zitjes zijn erg leuk! De medewerkster doet haar werk, maar omdat er slechts twee andere gasten zijn als we binnenkomen (die al aan het eten zijn), hopen we op net dat beetje extra.”