Lokale Omroep Echt - Susteren

Stadswandeling door Echt op zondag 15 april

Zondag 15 april om 14.00 uur houden de stadsgidsen van Echt een rondleiding door de kern van het oude ‘stadje’ Echt.

stadhuis,stadsgids,plats
Foto: Frans Schreurs

Die rondleidingen worden van april tot en met september elke derde zondag van de maand georganiseerd. Voor eenieder is dit wellicht een vernieuwde of nieuwe manier om kennis te maken met de historie van Echt en de mogelijkheid om anders te kijken naar de bijzondere gebouwen en monumenten.

Zondag 15 april start de rondleiding bij de trappen van het in 2007 gerestaureerde voormalige stadhuis aan de Plats. Via de van oudsher beroemde ‘straten en stegen van Echt’ leidt de deskundige gids u langs het Vrijthof, de dakpannenfabriek De Valk, het voormalige complex van de zusters Ursulinen en de monumentale panden aan onder andere de Plats en de ‘Grote’ straat, met allemaal hun eigen geschiedenis.

Ook de St. Landricuskerk en de kapel van de zusters Karmelietessen (Edith Stein) worden bezocht. Herkenbaar zijn ook nog de contouren van het grachtenstelsel rond Echt en er wordt uitgelegd waarom Echt juist op deze plek is ontstaan. U krijgt daarmee een goed beeld van de geschiedenis van Echt, waarin het verleden wordt gekoppeld aan het heden.

De rondleiding duurt circa 1,5 uur. De kosten bedragen 2,00 euro per persoon en kunnen ter plekke bij de stadsgids voldaan worden. Kinderen tot en met groep 8 van de basisschool doen gratis mee.