Lokale Omroep Echt - Susteren

Tennisbaan Echt zaterdag door wethouder Geert Frische heropend

De tennisclub Echt, momenteel met circa 500 leden de grootste sportvereniging binnen de gemeente Echt-Susteren, is een bruisende vereniging. Zaterdag om 15.00 uur worden de tennisbanen heropend.

Foto; TC Echt

Het ledenaantal is in 2016, geheel tegen de landelijke KNLTB-trend in, gegroeid met circa 25 leden. In lijn met de door de gemeente geformuleerde sportvisie 2020 is er veel aandacht voor jong, oud en mensen met een (lichamelijke) beperking.

De vereniging stelt zich dan ook tot doel om een omgeving te bieden waarin zowel ouderen, jeugd, mensen met een beperking, recreatieve als competitieve spelers zich thuis voelen en kunnen groeien tot een niveau dat past bij ieders ambitie en mogelijkheden. Dit alles in een cultuur waarin plezier, gezelligheid, saamhorigheid en sociale binding essentieel zijn.

De bestaande French Court banen (aanleg in  2004 en 2007) waren intensief in gebruik gedurende zowel het zomer als winterseizoen. Onderzoek heeft aangetoond dat deze 5 French Court banen dienden te worden gerenoveerd. Reden hiervoor was de ontstane slijtage en veroudering door het jarenlange gebruik.

Ook is tijdens dit onderzoek aan het licht gekomen dat de gravel banen 1 en 2 een opknapbeurt nodig hadden om bespeelbaar te kunnen blijven. French Court als tennisondergrond is in de markt niet meer verkrijgbaar, gezien de duidelijke behoefte aan winteractiviteit is er gezocht naar een ander type ‘all weather’ ondergrond. De vereniging heeft in overleg met de gemeente gekozen voor het product, Smash Court.

De aanleg en renovaties zijn nu afgerond waardoor de tennisvereniging weer jaren vooruit kan met geschikte banen. De tennisbaan zal door wethouder Frische heropend worden op zaterdag 1 april om 15.00 uur.