Lokale Omroep Echt - Susteren

Terugblik Koningsdag Dieteren 2016

Veel Koningsdag-activiteiten gingen dit jaar niet door vanwege de slechte weersverwachtingen, maar in Dieteren was het toch Oranjefeest.

© John Rutten
© John Rutten

Op 27 april j.l. werden, van Schutterij Sint Stephanus Dieteren, Col Schulpen en dochter Evy Schulpen als koningspaar aan het dorp voorgesteld.

Het paar werd vooraf toegesproken door ere-voorzitter, trotse vader en opa, Thei Schulpen.

Er volgde een, vanwege het slechte weer wel kort-gehouden, optocht door Dieteren, waarbij Schutterij St. Stephanus en Fanfare Eendracht vergezeld werden door de deelnemende kinderen met hun versierde fietsjes.

Op de schuttersweide aangekomen hielden de voorzitters van de fanfare en de schutterij een korte toespraak, werd het Wilhelmus gespeeld en werd het nieuwe vaandel van de schutterij gezegend door de nieuwe geestelijk adviseur van de schutterij, Deken Louvenberg, samen met Kapelaan Amir.

Na het spelen van het Limburgs volkslied nam het koningspaar felicitaties in ontvangst en ging het over tot het beoordelen van de versierde fietsjes van de kinderen.

Die konden vervolgens meedoen aan een quiz en andere spelletjes in de tent; de vrijwillige brandweer van de gemeente Echt-Susteren liet de kinderen zien wat er zoal in een brandweerauto zit en demonstreerden het spuiten met een uitgerolde brandweerslang.

Voor de volwassenen was er een buffet en gezelligheid in het Sjöttegeboew.

Tijdens het Burgerschieten werd op een vogel met de zware buks een strijd gestreden die door Helmuth op het Veld uit Echt gewonnen werd; bij de jeugd was, bij het windbuksschieten, Lina Schulpen voor de tweede maal winnaar van het zilver.

Dit alles onder leiding van Stichting Samenwerkende Buurten Dieteren.


Meer nieuws over Dieteren