Lokale Omroep Echt - Susteren

Tientallen boetes uitgedeeld bij grote controle in Susteren en Sittard

In het kader van een grote landelijke actie, heeft de politie dinsdag en woensdag diverse controles uitgevoerd in Susteren en Sittard. Daarbij werden drie personen aangehouden.

Archieffoto: LOES ACTUEEL – Riny

Lokale agenten en collega’s van de Landelijke Eenheid, de Koninklijke Marechausee, Douane en Team Infra voerden controles en opsporing- en handhavingsacties uit om mobiel banditisme tegen te gaan.

Dinsdag 15 mei startte de actie met een grote controle op het stationsplein in Sittard. Daar werden in totaal 25 mensen bekeurd. Onder andere voor het niet dragen van een gordel, het niet handsfree bellen, rijden door rood licht en het niet op orde hebben van de losbreekreminrichting.

Een man werd aangehouden op grond van de vreemdelingenwet. Deze zaak zal worden opgepakt door Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel. Verder stonden bij twee personen boetes open van 132 euro en 145 euro.

Woensdag 16 mei controleerde de politie aan de Hasseltsebaan in Sittard, waar in totaal zeven mensen bekeurd werden voor verkeersovertredingen. Verder werden er drie openstaande boetes geïnd van 145 euro, 304 euro en 654 euro.

Twee voertuigen werden afgesleept omdat de bestuurder nog een belastingschuld had openstaan. Een buitenlandse auto werd in beslag genomen omdat de bestuurder bij controle bleek te rijden zonder rijbewijs en de auto niet was verzekerd.

Bij een controle op de Maaseikerweg in Susteren, werden in totaal dertien personen bekeurd voor verkeersovertredingen. Dit varieerde van niet handsfree bellen tot het niet dragen van de autogordel.

Ook hier werden openstaande boetes geïnd van in totaal 2969 euro. Daarnaast werd een man aangehouden omdat deze bij een speekseltest positief testte op drugsgebruik. Een persoon is aangehouden voor belediging.