Lokale Omroep Echt - Susteren

Tweede 4-days-ontmoeting met lezing George Gelauff

Zondag 17 juni om 11.30 uur geeft George Gelauff aan de Meezenbroekerweg 11a in Heerlen een 4-days-lezing over polarisatie in de maatschappij en de rol van het stille midden met als titel ‘Wij-zij denken voorbij: op zoek naar het stille midden’.

Foto: 4-days

Korte inhoud: Wat zijn de zorgen van het stille midden? Hoe ga je om met polarisatie? En welke waarden spelen er in het dagelijks leven? Wat betekenen die voor de belangen van de eigen groep en die van vreemden? George Gelauff verkent deze vragen. Met uiteraard geen ultieme antwoorden, maar veeleer denk- en zoekrichtingen.

George Gelauff heeft zich in zijn loopbaan bij het Centraal Planbureau en nu het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid veel bezig gehouden met denken over de toekomst. Hij is één van de oprichters van het Platform Bruggen Bouwen Delft, dat op lokaal niveau werkt aan sociale cohesie.

De lezing over het stille midden is onderdeel van een serie ‘4-days: droom, durf, doe en deel’-samenkomsten over zingeving en geluk. Inspirerende sprekers en aansprekende thema’s nemen de toehoorders  iedere twee maanden mee in een prikkelende lezing. En er is live muziek.

Een andere manier om de zondagochtend door te brengen, vrij toegankelijk en zonder verplichting. De ‘4-days: droom, durf, doe en deel’-ochtenden worden mede mogelijk gemaakt door het Apostolisch Genootschap.

Zie ook www.4-days.nl en www.vindhetantwoordinjezelf.nl.