Lokale Omroep Echt - Susteren

Vacature: Medebeheerder nieuwssite LOES ACTUEEL (vrijwilligerswerk)

Ben je goed in het maken van teksten voor een website? Volg je het laatste nieuws uit Echt-Susteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De Lokale Omroep Echt-Susteren (LOES) is opgericht in 2001. Bij de omroep werken uitsluitend vrijwilligers. LOES verzorgt radio- en televisie-uitzendingen vanuit een breed maatschappelijk oogpunt. Via verschillende kanalen (kabelkrant, tv, radio en internet) heeft LOES aandacht voor nieuws, informatie, muziek, sport, gemeentepolitiek, educatie en cultuur.

LOES ACTUEEL
In september 2015 is LOES gestart met de nieuwswebsite actueel.loesfm.nl.  Op LOES ACTUEEL lees je het laatste nieuws uit Echt-Susteren, zoals een overval in Echt of een aanslag in Nieuwstadt. Je leest hier alles over de sportverenigingen en de prestaties van sporters uit Echt-Susteren. Tevens kunnen verenigingen en organisaties hun evenement aankondigen.

Taak
Als medebeheerder van LOES ACTUEEL controleer je ingezonden teksten van verenigingen  en organisaties op grammaticale- en spellingsfouten. Je struint het internet af op zoek naar nieuws dat interessant is voor inwoners van de gemeente Echt-Susteren.  Ook heb je de vrijheid om zelf reportages te maken in Echt-Susteren.  Daarnaast beheer je de sociale media die gekoppeld zijn aan LOES ACTUEEL.

Jouw profiel

  • Je beschikt over een uitstekende schriftelijke en mondelinge beheersing van de Nederlandse taal;
  • Je hebt kennis van het beheren van een website of wilt het leren;
  • Je volgt met veel interesse het nieuws;
  • Gemotiveerde vrijwilliger;
  • Je hebt het voortgezet onderwijs afgerond;
  • Minimaal 5 uur per week beschikbaar;
  • Werken op locatie is niet noodzakelijk;
  • Een eigen laptop of computer is een vereiste.

Heb je interesse in deze vrijwillige taak, stuur dan een mail met jouw CV naar actueel@loesfm.nl. Graag horen we ook van jou waarom je belangstelling hebt voor deze functie. Kijk voor meer informatie over de Lokale Omroep Echt-Susteren op www.omroeploes.nl of actueel.loesfm.nl.