Lokale Omroep Echt - Susteren

Vlaggen uit voor Nuujstadts Alternatief Sjöttefees

De stichting 40 jaar buurten Nieuwstadt organiseert in nauwe samenwerking met Schutterij Broederschap van St. Jan op 29 mei een groots opgezet evenement dat door het leven zal gaan als het Eerste Nuujstadts Alternatief Sjöttefees.

© Stichting 40 jaar buurten Nieuwstadt
© Stichting 40 jaar buurten Nieuwstadt

Het is een feest, bedoeld als een parodie op de bondsschuttersfeesten, zoals die jaarlijks in onze regio gehouden worden. Vele verenigingen en vriendengroepen hebben zich aangemeld om van dit feest een grote happening te maken. De teller staat op dit moment op 12 alternatieve schutterijen.

Vanaf 13.30 uur zal er een optocht van deze schutterijen plaatsvinden door het dorp. Een heus defilé, waar de deelnemende groepen zich kunnen presenteren, zal afgenomen worden bij Kaffee oppe Nuujstadt, waarna de stoet zich begeeft naar de schutterswei aan de Sluisbeekweg.

Naast een schietwedstrijd met als inzet de prijs voor de beste Alternatieve Schutterij, zijn er prijzen te verdienen voor het alternatiefste koningspaar, de alternatiefste commandant, de alternatiefste vaandeldrager, enz.

Er is gezorgd voor feestmuziek en de eveneens jubilerende slagerij Scheepers zal zorgen voor een heerlijke verrassing. Bij de Schuttewei is parkeermogelijkheid voor auto’s en fietsen.

Programma:

13.30 uur start optocht bij Het Spaorhutje
14.30 uur aankomst op de Schuttewei
15.00 uur aanvang schietwedstrijden


Dit artikel is geschreven en op LOES ACTUEEL geplaatst door Stichting 40 jaar buurten Nieuwstadt.


Wil je ook een account voor jouw vereniging? Stuur dan een mail naar actueel@loesfm.nl!


Meer nieuws over Nieuwstadt