Lokale Omroep Echt - Susteren

Vrachtwagen rijdt in op file A73 bij Echt, 2 gewonden

Op de A73 bij knooppunt Het Vonderen is maandag rond 17.15 uur een vrachtwagen ingereden op een file. Twee personen raakten gewond. De snelweg was lange tijd dicht.

Een vrouw, die in de auto zat die werd geraakt door de Poolse vrachtwagen, liep ernstig letsel op. De brandweer heeft haar uit de ernstig beschadigde auto gehaald. Vermoedelijk was de vrachtwagenchauffeur verblind door de laagstaande zon. Een opgeroepen traumahelikopter is uiteindelijk niet geland.

Het ongeluk gebeurde in zuidelijke richting. Op het punt waar het verkeer wilde invoegen op de A2 stond al een kleine file. De vrachtwagen is op deze file geknald.

Aanvankelijk werd alleen de rechterrijstrook afgesloten, maar om 18.30 uur werden alle rijbanen op de A73 afgesloten tussen Linne en Het Vonderen. Dit vanwege een politie-onderzoek. Het verkeer kon omrijden via de N280 en de N273. Rond 20.15 uur werd de A73 weer volledig vrijgegeven.

Op de A73 is een vrachtwagen ingereden op een file. Dat gebeurde op het knooppunt ’t Vonderen, daar waar het verkeer de…

Geplaatst door Brandweer Echt op maandag 25 september 2017