Lokale Omroep Echt - Susteren

Wie wordt de nieuwe Veldheer of Grootmeester van Dieteren?

Dit jaar bestaat Schutterij St Stephanus Dieteren 180 jaar. Zaterdag 2 juni wordt de Sjlaag om de Koppeleberg opgevoerd.

Om het jubileum te vieren organiseert schutterij Sint Stephanus in het weekend van 1, 2 en 3 juni een jubileumfeest. De Sjlaag om de Koppeleberg is een schietwedstrijd waarin deelnemers strijden om de titel Veldheer of Grootmeester van Dieteren. Tijdens deze ‘sjlaag’ kunnen teams bestaande uit 3 of 6 personen met elkaar wedijveren op diverse schietonderdelen.

Zo wordt er op Bölkes geschoten met de zware buks en schiet je op kleine punten met de windbuks. De leden van handboogvereniging de Zwarte Roos Slek zijn er bij om het schieten met een professionele handboog te begeleiden en er is een mix van diverse soorten kruisbogen en blaaspijp.

De winnaars van de diverse zestallen komen aan het einde van de middag tegen elkaar uit bij het traditionele vogelschieten met de zware buk. Wie mag zich de komende vijf jaar Veldheer of Grootmeester van Dieteren noemen?

Op deze gezellige en sportieve middag is iedereen van harte uitgenodigd om te komen kijken of mee te doen. Geef je op met minimaal 3 of gezellig met 6 vrienden, collega’s of bekenden. De hele middag wordt muzikaal ondersteund door de Dirgelländer Muzikanten en zaate hermenie De Roepoepers. Ook aan de inwendige mens is gedacht, er is voldoende te eten en de buffetten in de tent en op het terrein zijn uiteraard de hele dag geopend.

Aanmelden kan op: sjlaagomdekoppeleberg@gmail.com of via 06-28471487. Kosten voor deze middag zijn 10,00 euro per persoon, inclusief een consumptie.