Lokale Omroep Echt - Susteren

Winkeldieven slaan toe in Susteren en rammen politieauto tijdens wilde achtervolging

Dieven hebben donderdag rond 18.00 uur toegeslagen bij een winkel aan de Reinoud van Gelderstraat in Susteren. Na een wilde achtervolging over de snelweg en door woonwijken werden ze uiteindelijk in Linne aangehouden.

Twee vrouwen renden rond sluitingstijd met tassen vol spullen de winkel uit en vluchtten in een gereed staande auto. De auto werd door een man bestuurd. De bedrijfsleider van de winkel lette goed op en noteerde het merk, kleur en kenteken van de auto. Ze belde 112 en kon zelfs een goed signalement doorgeven.

De politie stelde een onderzoek in. Rond 18.30 uur werd de auto gespot op de Aasterbergerweg in Echt. De inzittenden voldeden aan het signalement. De auto reed de A2 op, maar de bestuurder weigerde te stoppen voor een stopteken van de politie. Er ontstond een achtervolging die verder ging over de A73.

De bestuurder haalde met hoge snelheid veel capriolen uit om aan de politie te ontkomen. Bij Linne werd de afrit genomen en ging het over de Rijksweg weer terug richting zuiden. Daar remde de bestuurder twee maal hard en reed vervolgens achteruit om de politieauto te rammen. Politiemensen konden een aanrijding net voorkomen.

In Linne eindigde de achtervolging op een woonerf. Daar ramde de bestuurder in een ultieme vluchtpoging nog een politieauto. De inzittenden van de auto werden aangehouden. Ze pleegden verzet bij de aanhouding.

De politie is nog met het onderzoek bezig. De verdachten, inwoners van de oostelijke en westelijke Mijnstreek, zijn voor onderzoek ingesloten. De bestuurder bleek overigens geen rijbewijs te hebben. De politiemensen uit de aangereden auto hebben aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling.