Lokale Omroep Echt - Susteren

Woning Maria Hoop gesloten vanwege wietkwekerij

Burgemeester Jos Hessels heeft donderdag een woning aan de Schellaertstraat in Maria Hoop gesloten wegens een overtreding van de Opiumwet.

Foto: Niksy

De woning en het bijbehorend erf wordt voor een periode van 3 maanden gesloten. Op 2 oktober werden door de politie 458 hennepplanten aangetroffen in de woning in Maria Hoop. “De plantage was in twee ruimtes in de kelder ingericht”, vertelde een woordvoerder van de politie destijds aan de LOES-redactie. De bewoner van het pand werd aangehouden.

De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor via een anonieme tip. “Daarna zijn er metingen verricht door de energieleverancier voor een hoog stroomverbruik”, legde de politiewoordvoerder uit.

De woning is gesloten tot vrijdag 9 februari 2018. Deze sluiting is op de woning bekendgemaakt. De sluitingen gebeuren conform het Damoclesbeleid Echt-Susteren 2016. Het is voor iedereen verboden deze woningen of bijbehorend erf te betreden. Het is de al de zeventiende woning die de burgemeester dit jaar sluit in verband met een overtreding van de opiumwet.


LEES OOK:

Ruim 450 hennepplanten in woning Schellaertstraat Maria Hoop