Lokale Omroep Echt - Susteren

WoonGoed 2-Duizend wil fuseren als interne maatregelen niet werken

WoonGoed 2-Duizend, dat onder andere woning verhuurt in Echt-Susteren, gaat samenwerken of fuseren als interne maatregelen niet voldoende zijn.

Foto: Prawny/Pixabay

Die maatregelen houden onder andere in dat de kwaliteit van de dienstverlening verbeterd moet worden, het vertrouwen van het personeel in de organisatie hersteld moet worden en de ondernemingsraad wordt nieuw leven ingeblazen. Voor de zomer van 2019 moeten de maatregelen effect hebben, meldt WoonGoed 2-Duizend in een persbericht.

Ton Mans, oud-directeur van ZOwonen in Sittard, is benoemd tot interim-bestuurder. Hij vervangt José Wiebes die vanwege ziekte is uitgevallen.

Ria Oomen doet een stap terug en draagt haar voorzitterschap over aan Giel Dijk. Hij is sinds 1 januari 2018 als lid van de Raad van Commissarissen bij WoonGoed 2-Duizend aangetreden en heeft ruime ervaring als toezichthouder bij onder andere woningcorporaties.

In maart werd Woongoed 2-Duizend onder verscherpt toezicht geplaatst. “De samenwerking binnen de organisatie is slecht en er is mogelijk sprake van een angstcultuur”, schreef de Autoriteit Woningcorporaties toen.


LEES OOK:

Woningcorporatie Woongoed-2-Duizend onder verscherpt toezicht