Lokale Omroep Echt - Susteren

Zeer jeugdig orgeltalent in H. Amelbergabasiliek op zondag 2 april

Tijdens de eucharistieviering van 11.00 uur op zondag 2 april wordt het monumentale kerkorgel van de basiliek in Susteren, bespeeld door drie jeugdige organisten. Bo Peusen, Vincent Roubroeks en Jordin Beckers.

Bo Peusen, Vincent Roubroeks en Jordin Beckers

Deze drie jongens met een leeftijd variërend van 12 – 14 jaar bekwamen zich al enige jaren in het bespelen van het orgel, dat wel de koningin van de muziekinstrumenten wordt genoemd.

Hun eerste kennismaking met het orgel vormde het educatieve project van de Limburgse Orgelstichting (SOL), dat aan het basisonderwijs wordt aangeboden. Kinderen maken daarbij kennis met het orgel en bouwen in de klas zo’n heus instrument op.

Voor de drie hierboven genoemde aankomende organisten was deze kennismaking alleen niet genoeg. Zij wilden ook het orgel kunnen bespelen en zijn dus orgellessen gaan volgen. Tijdens de Eucharistieviering om 11.00 uur op zondag 2 april, zullen ze elk twee muziekstukken voor hun rekening nemen. Onder hun muzikale begeleiding zingen de kerkgangers de vaste misgezangen.

Aansluitend aan deze dienst is er in ’t Stift gelegenheid om elkaar, en uiteraard de jeugdige organisten, te ontmoeten bij koffie/thee en vlaai.