Lokale Omroep Echt - Susteren

Zitbankjes komen er dan toch bij speelvoorzieningen Slek

Er komen dan toch bankjes op de speelvelden aan de Haverbeekstraat en de Holthuyserweg in Slek.

Foto: René Puri

Al in de eerste plannen voor de speelvoorzieningen zouden er bankjes komen. Maar omwonenden maakten zich al vanaf het begin zorgen over overlast door hangjongeren.

In het verleden kwamen namelijk groepen jongeren samen bij de bankjes op het grasveldje aan de Haverbeekstraat. Ze zorgden toen voor enorme overlast. In maart 2017 leek het plan voor de bankjes dan ook definitief van de baan.

Na diep beraad tussen de gemeente en de Stichting Spelen Oppe Slek die de speelvoorzieningen beheert, is recent toch besloten om deze speelplekken te voorzien van bankjes. Volgens de stichting zijn bij de gemeente Echt-Susteren en de stichting zelf meerdere verzoeken binnengekomen tot het aanbrengen van zitbankjes.

“Voornamelijk opa’s en oma’s die met hun (klein)kind(eren) de speelvoorzieningen willen bezoeken, vinden dit een groot gemis. Het zou op den duur leiden tot het niet meer gebruiken van deze speelplekken en dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Het doel van onze stichting is een sociale ontmoetingsplek te creëren en een plek om hier rustig bij te kunnen zitten, hoort hier nu eenmaal bij”, schrijft de Stichting Spelen Oppe Slek in een brief aan omwonenden.