Lokale Omroep Echt - Susteren

Zomerkermis Susteren komt weer in handen van gemeente

Het bestuur van Stichting Suëstra Evenementen heeft besloten om de organisatie van de jaarlijkse zomerkermis in Susteren terug te geven aan de gemeente Echt-Susteren.

Foto: Katinka Muyres

De afgelopen 3 jaar heeft de stichting geprobeerd de zomerkermis in Susteren nieuw leven in te blazen door deze te combineren met het jaarlijkse zomerfeest. Nieuwe en modernere kermisattracties werden aangetrokken en verschillende randactiviteiten werden georganiseerd in en rondom het feestpaviljoen. Dit alles, om de kermis weer aantrekkelijk te maken voor de jeugd.

Het eerste jaar leek deze formule succesvol, maar het bezoekersaantal op de kermis liep in het tweede en derde jaar weer snel terug naar het oude niveau. Het dalende bezoekersaantal maakte het voor stichting steeds moeilijker om een goede kermis voor de gemeenschap te organiseren. Kermisexploitanten gaven de voorkeur aan andere (grotere) kermissen. Tevens overstegen de kosten die gemoeid waren met de organisatie van de kermis steeds meer de opbrengsten die terugvloeide via genuttigde consumpties in het paviljoen.

Na afloop van de vorige editie heeft het bestuur alle feiten om een rij gezet en besloten te stoppen met de organisatie van de zomerkermis in Susteren. Dit betekent echter niet dat er geen zomerkermis meer plaatsvindt. De organisatie van de kermis komt namelijk weer terug in de handen van de gemeente Echt-Susteren. Zij zal hier verder invulling aan gaan geven.

Omdat de stichting afstand doet van de zomerkermis, dient zij ook een nieuwe invulling te geven aan het welbekende zomerfeest in Susteren. Het bestuur is momenteel volop bezig met het uitwerken van een nieuw concept. De eerste editie van het vernieuwde zomerfeest zal naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden in 2019.