Lokale Omroep Echt - Susteren

Zondag 1 oktober 2017 verzorgt Maasland Kozakkenkoor een concert te Ohé en Laak

Op zondag 1 oktober 2017 zal het Maasland Kozakkenkoor een concert verzorgen in de Parochiekerk O.L.V. Geboorte te Ohé en Laak. De aanvang van dit concert is om 15.00 uur; de kerk is open vanaf 14.30 uur.

Het Maasland Kozakkenkoor heeft een omvangrijk repertoire, welke omvat muziek uit Rusland, Polen, Oekraïne, Kroatië, Tsjechië, Dalmatië, Slovenië en met name koorwerken voor de opluistering van eucharistievieringen volgens de Slavisch-Byzantijnse ritus. De melancholisch tot buitengewoon uitbundige liederen grijpen terug op de geschiedenis en tradities van het Russische en Oekraïense volk.

De meeste liederen worden a-capella gezongen, ofschoon enkele gezangen worden begeleid door de eigen accordeonist. Het koor is in 1978 opgericht en zal in 2018 haar veertig jarig bestaansjubileum vieren. Het geheel staat al vanaf de datum van oprichting onder leiding van dirigent Bert Ramakers.

Uiteraard is iedereen van harte welkom om dit unieke koor met de prachtige gezangen uit Rusland en de Balkanlanden te zien en te horen en zeer zeker in deze prachtige kerk met ‘n geweldige akoestiek. De entreeprijs voor dit concert bedraagt € 10,00