Lokale Omroep Echt - Susteren

10e Kernen Omloop Echt-Susteren op 3 september 2017

Op zondag 3 september gaat de 10e Kernen Omloop Echt-Susteren van start. Al sinds het najaar van 2016 is de organisatie volop bezig met de voorbereidingen.

kernenomloop-echt-susteren
Foto; Geert Janssen

Dat de  wielerwedstrijd in de internationale wielerwereld serieus wordt genomen, blijkt uit de aanmeldingen van ploegen uit ons eigen land maar ook uit België, Denemarken, Duitsland, Luxemburg, Noorwegen, Tsjechië, Koeweit, Bolivia, Australië en zelfs de USA.

In totaal zullen 200 renners van start gaan voor een wedstrijd van 191 kilometer dwars door alle kernen van de gemeente Echt-Susteren en korte stukjes door de gemeenten Roerdalen, Maasgouw en Sittard-Geleen. Aan het einde van de wedstrijd  worden vier plaatselijke ronden gereden, daarmee worden de toeschouwers volledig betrokken bij de finale van de race.

In het vertrouwde beeld van de Kernen Omloop passen eveneens de inmiddels bekende recreanten- en familiefietstochten. De recreantentocht zal dit jaar ongeveer 84 kilometer lang zijn. Bij de familiefietstochten is een keuze uit maar liefst 25 routes mogelijk, die variëren van 25 km tot 100 km.

Na de succesvolle edities van vorige jaren, staat de Declaton Dikke Banden Race voor de jeugd ook weer op het programma. Voor deelname aan de recreantentocht en aan de Declaton Dikke Banden Race is vooraf inschrijven gewenst. Dit kan via www.kernenomloop.nl.

Uiteraard zullen de tapwagen, een gezellige ambiance en een prachtig springkussen voor de kleinere jeugd en een BMX circuit voor de schoolgaande jeugd ook dit jaar niet ontbreken. Voor de details en de diverse ontwikkelingen tot 3 september kunt u ook de website bezoeken: www.kernenomloop.nl

Kortom, dit grootse fietsevenement mag u niet missen dus noteer alvast zondag 3 september de (Kernen Omloop, Nieuwe Markt in Echt) in uw agenda!