Lokale Omroep Echt - Susteren

Zesde Kranenbroeker Bosloop

Zondag 12 februari wordt om 10.30 uur het startschot gegeven voor de zesde loop van de Kranenbroeker Bosloop-serie 2016-2017.

Archieffoto. © LOES ACTUEEL - Riny

Het uitgezette parcours voert over landwegen en bospaden en is voor de deelnemers een uitgelezen kans de ontwikkeling van hun prestaties gedurende 8 lopen te volgen.

De wedstrijden worden jaarlijks georganiseerd door Recreatiesport Vereniging Kranenbroek uit Echt tijdens de maanden september tot en met april, elke tweede zondag van de maand.

Aan de te lopen afstanden kan door iedereen worden deelgenomen: door jong en oud, beginnend loper, trimmer, jogger en wedstrijdatleet. Inschrijving voor de Bosloop is mogelijk tot 10.00 uur bij de schuilhut nabij de ingang van natuurgebied Kranenbroek.

Het programma is als volgt:

  • 10.00 uur: warming-up onder leiding van een erkend trainer
  • 10.15 uur: start 1 km jeugdloop
  • 10.30 uur: start 2,5 km, 5 km, 7,5 km en 10 km.

Iedere bosloop wordt een Limburgse vlaai verloot onder de deelnemers. Na afloop van de laatste bosloop maken de lopers/loopsters die aan minstens 6 lopen van de gehele serie hebben deelgenomen of degenen die voor de gehele serie hebben ingeschreven kans op een van de 10 te verloten Staatsloten.

Er wordt een klein bedrag aan inschrijfgeld gevraagd. Het natuurgebied Kranenbroek is te bereiken door vanaf de verkeerslichten op de Rijksweg in Pey-Echt in de richting van Koningsbosch te rijden en vervolgens bij zeilmakerij Key-Doek links af te slaan. Daarna de toeristische aanduiding Kranenbroek volgen. De volledige uitslag wordt spoedig na de wedstrijd bekendgemaakt op de website van Recreatiesport Vereniging Kranenbroek.


Dit artikel is geschreven en op LOES ACTUEEL geplaatst door Recreatiesport Vereniging Kranenbroek.