Lokale Omroep Echt - Susteren

ABN AMRO sluit kantoor in Echt

Het bankfiliaal van ABN AMRO aan de Bovenstestraat in Echt gaat definitief dicht.

Foto: Google Streetview

Inmiddels is het gebruik door klanten van de diensten van het kantoor aan de Bovenstestraat 111 in Echt zo sterk afgenomen, dat ABN AMRO heeft besloten het kantoor per 22 juni te sluiten. De bank heeft de intentie om aan de Bovenstestraat vooralsnog een geldautomaat voor opnamen en stortingen, en een sealbagautomaat achter te laten.

Klanten van het kantoor Echt worden ingelicht dat het kantoor sluit en dat zij welkom zijn op een ander kantoor, zoals aan de Engelenkampstraat 58 in Sittard, het Kloosterwandplein 120 in Roermond en de Emmasingel 42 in Weert. Ook zijn daar geldopnamen en stortingen mogelijk. Klanten van het kantoor Echt hebben ook de mogelijkheid om op een kantoor bij hen in de buurt uitleg te krijgen over bankieren via internet, mobiel of Beeldbankieren.

De medewerkers van het kantoor in Echt zullen voortaan werken in een van de ABN AMRO kantoren in de buurt. De huur van het kantoor wordt opgezegd. Directeur Personal Banking Klaas Ariaans: “Wij zien al jaren het bezoek aan kantoren teruglopen, omdat onze klanten hun bankzaken steeds meer regelen waar en wanneer het hen uitkomt. Dat doen zij vooral via Internet Bankieren en met de app voor Mobiel Bankieren. Ook voor een hypotheekgesprek kiezen onze klanten al bijna in de helft van de gevallen voor een videogesprek met een adviseur, vaak vanuit hun eigen huiskamer. Daarom gaan we de komende tijd de mogelijkheden nog verder uitbreiden. ABN AMRO wil ook in de toekomst alle klanten optimale service en persoonlijk advies bieden. De klant kiest hiervoor zelf het moment en de manier waarop. Tegelijk hebben we met onze Financiële Zorgcoach extra oog voor onze oudere en minder mobiele klanten die op locatie behoefte hebben aan extra ondersteuning bij hun bankzaken.”