Lokale Omroep Echt - Susteren

App gelanceerd om kans op dementie te verlagen

Alzheimer Centrum Limburg heeft een app ontwikkeld om de hersenen gezond te houden, waardoor het risico op dementie kan worden verkleind.

Foto: Geralt/Pixabay

Bepaalde soorten leefstijl en aandoeningen die met leefstijl te maken hebben kunnen leiden tot een grote kans op het krijgen van dementie. Denk hierbij aan roken, suikerziekte en hoge bloeddruk. Daarnaast zijn er een aantal leefstijlkenmerken die goed zijn voor de hersengezondheid, zoals gezonde voeding, voldoende bewegen en het leren van nieuwe vaardigheden.

Alzheimer Centrum Limburg heeft een test ontwikkeld, waarmee iedereen zijn of haar eigen hersengezondheid kan meten. Deze test is gebruikt voor de ontwikkeling van een app: MijnBreincoach.

Deze app laat zien op welke punten de hersengezondheid te verbeteren is en de kans op dementie verlaagd kan worden. MijnBreincoach zal praktisch leefstijladvies geven en helpen bij het bereiken van een betere gezondheid van de hersenen. Bovendien vermindert het ook de kans op het krijgen van suikerziekte, overgewicht en hart- en vaat ziekten.