Lokale Omroep Echt - Susteren

Archeologiedagen: Echt in de Middeleeuwen

Van 14 tot en met 22 oktober vinden de Archeologiedagen plaats in Echt. Het historische evenement staat dit jaar in het teken van de Middeleeuwen.

Foto: Gemeente Echt-Susteren

Het thema van de Archeologiedagen in Echt-Susteren is dit jaar ‘Echt in de Middeleeuwen’. Rondom dit thema worden twee weekenden lang interactieve activiteiten georganiseerd in het centrum van Echt. Iedereen kan gratis meedoen.

Er zijn verschillende rondleidingen en een leuk familieprogramma. Bovendien krijg je, door het bezoeken van de unieke tentoonstelling, een beeld van het dagelijkse leven in de Middeleeuwen.

Zaterdag 14 oktober kunnen kinderen van 13.00 uur tot 17.00 uur ‘Op ontdekkingstocht in de bodem’. Kinderen kunnen dan, samen met ouders of grootouders, zelf aan de slag als archeoloog bij Bocage.

In dit gebied in Echt is vorig jaar een grafsite gevonden door lokale archeologen. Ook zijn er rondleidingen gepland rondom Gebroek en De Doort. Alle deelnemende kinderen krijgen na afloop een leuk presentje. Tip: Denk aan gepaste kleding en schoenen.

Tijdens opgravingen in Echt in 2011 zijn middeleeuwse restanten uit oude grachten gevonden. Aan de hand van deze vondsten kan worden afgeleid hoe het dagelijks leven er toentertijd heeft uitgezien. Dit staat centraal tijdens de tentoonstelling ‘Aan tafel in de Middeleeuwen’ op zaterdag 21 en zondag 22 oktober van 13.00 tot 17.00 uur in het gemeentehuis.

Verschillende gebruiksvoorwerpen, eet- en bewaargewoonten en etiquette uit de Middeleeuwen worden belicht. Ook leert u de middeleeuwse keuken kennen met een heerlijke proeverij. Heeft u zelf thuis nog ‘vondsten’ liggen waarvan u graag wilt weten wat het is en hoe oud het is? Laat deze voorwerpen dan op zondag 22 oktober vanaf 15.30 uur zien aan een deskundige archeoloog.