Lokale Omroep Echt - Susteren

Arriva noemt sommige bushaltes naar zijstraten

De nieuwe vervoerder Arriva is toch niet de weg kwijt. Uit onderzoek van LOES blijkt dat de nieuwe borden bij de bushaltes vaak genoemd worden naar de zijstraten.

Foto: Katinka Muyres

Na het bericht op onze site en Koningsbosch.nl van afgelopen zaterdag, kregen we reacties van inwoners die ook zo’n ‘verkeerd’ bord hadden gezien in hun dorp. Reden voor LOES om eens op onderzoek uit te gaan. Na een tip kwamen we er ook één tegen op de Peijerstraat in Echt. Deze was vernoemd naar de zijstraat ‘Kortestraat’ die er dichtbij lag.

De vervoersdeskundigen van de Provincie Limburg laten aan de LOES-redactie weten dat ‘de borden bij de bushaltes wel goed zijn vervangen’. “In het kader van haltes op orde, zijn niet alleen nieuwe borden geplaatst maar ook de haltenamen geactualiseerd. In dit geval hebben diverse haltes in Koningsbosch een nieuwe naam gekregen (namelijk de eerste zijweg die in de buurt van de halte ligt).”

Op vragen van LOES bevestigt Arriva dat dit op meer plaatsen het geval is. “In een aantal gevallen hebben de nieuwe borden bij de bushaltes inderdaad de namen gekregen die verwijzen naar de zijstraten die bij de haltes liggen. In sommige gevallen zijn de straten waar de bushaltes zich bevinden enorm lang, wat kan zorgen voor verwarring door de verschillende bushaltes die zich in dezelfde, lange straat bevinden.”

Nieuwe vervoerder, nieuwe gewoontes. Het zal nog wel even wennen blijven. Wat vind jij van deze nieuwe opzet? Reageer op onze Facebookpagina!