Lokale Omroep Echt - Susteren

Arriva was toch weg kwijt en vervangt borden Koningsbosch

Naam van zijstraten? Blijkbaar niet. Arriva heeft de borden bij de bushaltes op de Kerkstraat in Koningsbosch toch vervangen.

Halverwege februari meldde LOES op basis van een artikel op Koningsbosch.nl dat de 2 borden op de Kerkstraat in Koningsbosch een verkeerde straatnaam hadden gekregen. Vervolgens kregen wij tips dat dit ook het geval was in andere kernen, zoals op de Peijerstraat in Echt.

Trek zelf je conclusies uit de 2 onderstaande foto’s. De eerste is van 10 februari, de tweede van 21 februari.

Foto: Math Cuijpers
Foto: Jolanda van Kruchten

Opmerkelijk dat ze zijn vervangen. Zowel Arriva als de Provincie Limburg gaven, op vragen van de redactie van LOES aan dat de borden niet ‘verkeerd’ waren. Vervoersdeskundigen Provincie Limburg: “In het kader van haltes op orde, zijn de haltenamen geactualiseerd. In dit geval hebben diverse haltes in Koningsbosch een nieuwe naam gekregen (namelijk de eerste zijweg die in de buurt van de halte ligt).”

Arriva bevestigde dit. “In een aantal gevallen hebben de nieuwe borden bij de bushaltes inderdaad de namen gekregen die verwijzen naar de zijstraten die bij de haltes liggen. In sommige gevallen zijn de straten waar de bushaltes zich bevinden enorm lang, wat kan zorgen voor verwarring door de verschillende bushaltes die zich in dezelfde, lange straat bevinden.”